Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ερωτικό συμπόσιο, Μικρός Πρίγκιπας και Γκρέτα Γκάρμπο στη Θεσσαλονίκη

Ερωτικό συμπόσιο, Μικρός Πρίγκιπας και Γκρέτα Γκάρμπο στη Θεσσαλονίκη
Το Ερωτικό συμπόσιο, ο Μικρός Πρίγκιπας και η Γκρέτα Γκάρμπο περιλαμβάνονται στο εορταστικό πρόγραμμα του θεάτρου

«Αμαλία». Επειδή η κρίση θέλει καλοπέραση (τουλάχιστον θεατρική), η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» ετοίμασε ένα ειδικό πρόγραμμα παραστάσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, του Νέου Έτους και των Φώτων, με τρία έργα που θα εναλλάσσονται στη σκηνή του θεάτρου «Αμαλία», από τις 23 Δεκεμβρίου ως τις 16 Ιανουαρίου.

 

 

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου με το «Ερωτικό συμπόσιο», μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με θέμα την ερωτική συμπεριφορά. Το «σενάριο», που υπογράφει ο Νίκος Χουρμουζιάδης, περιλαμβάνει αρχαία ελληνικά ερωτικά επιγράμματα (από την Παλατινή Ανθολογία), καθώς και τραγούδια από παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ που αναφέρονται στην ευφορία και τη μελαγχολία του έρωτα.

 


Η μετάφραση των κειμένων οφείλεται στον Νίκο Χουρμουζιάδη, η μουσική επεξεργασία και ζωντανή εκτέλεση στον Κώστα Βόμβολο, η κινησιολογική επιμέλεια στη Στέλλα Μιχαηλίδου, η εικαστική επιμέλεια στον Απόστολο Βέττα και την Ιωάννα Μανωλεδάκη, ενώ η σκηνοθεσία είναι συλλογική.

 

 

Καθοριστικό ρόλο στην παράσταση παίζει, βέβαια, η μουσική, που την υπογράφουν ο Κώστας Βόμβολος (αρχαία ερωτικά επιγράμματα), ο Ηρακλής Πασχαλίδης (τραγούδια από τη «Δωδέκατη νύχτα» και από τις «Εκκλησιάζουσες») και ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (τραγούδια από τον «Έμπορο της Βενετίας»).

 

 

Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Κυριάκος Δανιηλίδης, Αθηνά Ευσταθίου , Νίκος Κουμαριάς, Άννα Κυριακίδου, Μένη Κυριάκογλου, Νίκος Λύτρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Μάριος Μεβουλιώτης, Στέλλα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Ναζίρης, Νανά Παπαγαβριήλ, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Έφη Σταμούλη και Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

 

Θα δοθούν συνολικά πέντε παραστάσεις: 23, 29 και 30 Δεκεμβρίου, 12 και 13 Ιανουαρίου.

 

 

Στο διάστημα των διακοπών, παραμονή και ανήμερα των Φώτων (5 και 6 Ιανουαρίου), θα δοθούν δύο έκτακτες βραδυνές παραστάσεις (στις 9 μ.μ.), με τον «Μικρό Πρίγκιπα», κατ’ απαίτηση πολλών θεατών που δυσκολεύονται να έρθουν στο θέατρο το πρωί της Κυριακής.

 


Εννοείται ότι το αθάνατο έργο του Σαιντ-Εξυπερύ, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα συνεχίσει, στο ίδιο διάστημα, και τις κυριακάτικες πρωινές παραστάσεις του.

 


Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, τέλος, τη φετινή επιτυχία του θιάσου, το έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας», που θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7 μ.μ., με εξαίρεση την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε το θέατρο αργεί. (Παραστάσεις: 25-26 Δεκεμβρίου, 1-2, 7-8-9, 14-15-16 Ιανουαρίου).

Σχετικές ειδήσεις
Γκρέτα, του Μιχάλη Σπέγγου στο θέατρο Τόπος Αλλού
28.11.2016 12:30
Ο θίασος “Καθρέφτης” της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Γκρέτα» στο θέατρο Τόπος Αλλού.
«Χωρίς ανάσα» του Ιάκωβου Μυλωνά στο Θέατρο Λύχνος
27.10.2016 10:04
Το «Χωρίς ανάσα», το ερωτικό θρίλερ του Ιάκωβου Μυλωνά, θα παρουσιαστεί από 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λύχνος, για 8 παραστάσεις.
Η Ασπίς και το Συμπόσιο, Μενάνδρου και Λουκιανού στα Αισχύλεια 2016
08.08.2016 12:59
«Η ασπίς και το συμπόσιο», η μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», έχοντας ήδη διανύσει ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στο ανοικτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» του Δήμου Ελευσίνας.
Η Ασπίς και το Συμπόσιο, Μενάνδρου και Λουκιανού σε καλοκαιρινή περιοδεία
22.06.2016 14:41
«Η ασπίς και το συμπόσιο», μια μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», ξεκινάει ένα μαγευτικό καλοκαιρινό ταξίδι σε περισσότερους από 20 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Ασπίς, Μένανδρου - Συμπόσιο, Λουκιανού από Πειραϊκό Θέατρο στο Θέατρο Βράχων
10.06.2016 11:24
Το Πειραϊκό Θέατρο - Δημήτρης Ροντήρης παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2016 τη θεατρική παράσταση Ασπίς, Μένανδρου - Συμπόσιο, Λουκιανού.