Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο, παιχνίδι και οικολογική συνείδηση

Θέατρο, παιχνίδι και οικολογική συνείδηση
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από τις 27 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρέχοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν για την περιβαλλοντική, κοινωνική και αισθητική αγωγή μέσα από το Θέατρο.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από τις 27 Νοεμβρίου παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρέχοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν για την περιβαλλοντική, κοινωνική και αισθητική αγωγή μέσα από το Θέατρο.

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έχει τον τίτλο «88 Βελανιδιές και Μύριες Ανεμώνες» και θα παρουσιάζεται μέσα στις τάξεις των σχολείων, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά.

Οι «88 Βελανιδιές και Μύριες Ανεμώνες» έχουν ένα διπλό ρόλο. Από τη μία είναι μία θεατρική παράσταση και από την άλλη αποτελεί παιχνίδι για τους μικρούς μαθητές.

Τρεις ηθοποιοί (δύο κοπέλες και ένα αγόρι) θα παίζουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους, παροτρύνοντας και τους μαθητές να συμμετέχουν στην παράσταση.

Το θέμα της παράστασης είναι οικολογικό με έμφαση στην κατάλληλη διαχείριση του δάσους και στον σεβασμό στις οικογένειες των ζώων. Περιλαμβάνει μία μικρή θεατρική παράσταση στην αίθουσα διδασκαλίας με ενσωματωμένο θεατρικό παιχνίδι με τους ηθοποιούς, εκπαιδευτικό δράμα, όπου οι μαθητές θα αποφασίζουν υπεύθυνα για την τύχη των ηρώων και το μέλλον του δάσους!

Η σύλληψη, ο σχεδιασμός και η διδασκαλία του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος είναι της Περσεφόνης Σέξτου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί-θεατροπαιδαγωγοί: Απόστολος Ορνιθόπουλος, Αγγελική Παπαγρηγορίου και Μαρία Τσιτρούδη.


Info
88 Βελανιδιές και Μύριες Ανεμώνες
Οι παραστάσεις στα σχολεία θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κα Φιλοθέη Ελευθεριάδου.
Τηλ.: 2310242629, Κιν.: 6936935437

Σχετικές ειδήσεις
Ψύλλοι στα αυτιά, του Ζωρζ Φεντώ στο Βασιλικό Θέατρο
22.11.2016 15:38
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει στο Βασιλικό Θέατρο, από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, το έργο του Ζωρζ Φεντώ, Ψύλλοι στα αυτιά, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη.
Η παράσταση Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου
04.11.2016 15:52
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Aντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού παρουσιάζει την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην Αλεξανδρούπολη
16.08.2016 12:38
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στο θέατρο του πάρκου Εγνατία.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Χαλκίδα
03.08.2016 13:19
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στις 21:00.