Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη έκθεση στην Image Gallery

Χριστουγεννιάτικη έκθεση στην Image Gallery

Η The Image Gallery παρουσιάζει τη νέα Χριστουγεννιάτικη Έκθεση με τίτλο «Christmas Blast from the Past» δηλαδή

 

«Χριστουγεννιάτικη Πνοή από το Παρελθόν».

 


Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπα συλλεκτικά δώρα για τα Χριστούγεννα.

 


Στην έκθεση αυτή ο επισκέπτης μπορεί να βρει αυθεντικές συλλεκτικές αφίσες, αυθεντικά παλιά περιοδικά και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα για τα δώρα των Χριστουγέννων.

 

Οι αφίσες είναι όλες αυθεντικές, χρονολογούνται από τα μέσα του περασμένου αιώνα και καλύπτουν θέματα όπως κινηματογράφος, μουσική και διαφήμιση. Τα περιοδικά που διαθέτουμε είναι Time, Life και Playboy και καλύπτουμε ημερομηνίες οι οποίες ξεκινάνε από την έναρξη του κάθε περιοδικού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει το τεύχος κάποιας σημαντικής ημερομηνίας της ζωής του.

 

Υπάρχουν επίσης αυθεντικά κόμιξ και γελοιογραφίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στα μέσα του προηγούμενου αιώνα σε γνωστό αμερικανικό τύπο (Boston Herald, Washigton Daily News, Chicago Daily News) και είναι έργα από γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής εκείνης (John Fischetti, Bill Crawford κ.α.). Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να βρει συλλεκτικά αντικείμενα για τα παιδιά, όλα από το χώρο του κινηματογράφου (φιγούρες διάσημων χαρακτήρων, αφίσες, παζλ κ.α.).

 

Όλα τα εκθέματα διατίθενται προς πώληση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου.

 

 

Λίγα λόγια για την Image Gallery

 

 

Η The Image Gallery είναι η πρώτη γκαλερί στην Αθήνα που φέρνει την τέχνη μέσα από τις αυθεντικές αφίσες και την εικονογράφηση. Διαθέτει τεράστια συλλογή η οποία ανήκει στον ιδρυτή της Image Gallery και ιδιοκτήτη του νεοκλασικού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται, Νικόλαο Λυκιαρδόπουλο.


Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει:


Αυθεντικές αφίσες
Αυθεντικά κόμιξ και γελοιογραφίες
Παλιά περιοδικά
Pin-Up Art
Pop Art
Φωτογραφίες διάσημων καλλιτεχνών
Αναμνηστικά ταινιών


Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
10.11.2016 17:06
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
From Alpha to Omega: έκθεση graffiti στην Toss Gallery
01.04.2016 10:39
Η Urbanact υλοποιεί μια ιδιαίτερη graffiti-lettering έκθεση στη Toss Gallery, με παράλληλες δράσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Eye phone: έκθεση του Κώστα Βέργα στην Image Gallery
04.03.2016 15:35
Η Image Gallery παρουσιάζει τη νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον τίτλο eye phone.