Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Μικρός Κοραής: Χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις

Μικρός Κοραής: Χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις

Ο Μικρός Κοραής προσκαλεί όλα τα παιδιά να διασκεδάσουν με παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων που ξεχωρίζουν. Αυτό το τριήμερο από

την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010.

 


Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

17/12 ώρα 6:30 μ.μ. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

"Ο πύργος των παραμυθιών"
Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη
εκδόσεις Σαββάλας

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά με την Άννυ Σινοπούλου

Τα παιδιά ως αναγνώστες, μέσα από βιβλία που προάγουν τη νοημοσύνη και μετατρέπουν την ανάγνωση σε παιχνίδι.

 

 

18/12, ώρα: 12.30μ.μ. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου


Xριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι
Του Αντώνη Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επειδή γράμματα δεν ξέρουν οι καλικαντζάροι, από γραφή κι ανάγνωση δεν παίρνουνε χαμπάρι ζητήσαν φέτος απ\' τον καλικάντζαρο τον Άρη τον μόνο που δεν είν\' στα γράμματα «ντουβάρι» να ξεσκονίσει τα βιβλία που έχει στο πατάρι τις λέξεις που μυρίζουνε Χριστούγεννα να πάρει να φτιάξει ένα χριστουγεννιάτικο αλφαβητάρι.

 

 

19/12 ώρα 12:30 μ.μ. Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

"Η Μάγισσα Ανακατωσούρα και τα Χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων"
Όλγα Βλαχοπούλου
εκδόσεις Τετράγωνο

Ο καλικάντζαρος της μουσικής Μαρία Γεωργοπούλου, θα μας παρουσιάσει με την κιθάρα της σε άπταιστα μουσικοκαλιντζαριανά τις περιπέτειες των καλικάντζαρων από την Μάγισσα Ανακατωσούρα.

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Παρουσίαση ανθολογίας Οδυσσέα Ελύτη - Γιώργου Κουρουπού στο Μουσείο Μπενάκη
25.10.2016 12:07
Οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη.
Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική Γωνιά στη 13η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
04.05.2016 16:44
Με βασική προτεραιότητα, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, τους εφήβους και τους εκπαιδευτικούς, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οργανώνει κάθε χρόνο πολλαπλές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τις αφηγηματικές, διαδραστικές και εν γένει ευρηματικές παρουσιάσεις της τρέχουσας παραγωγής βιβλίων, όσο και την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την κοινωνική και σχολική ζωή όλων των συντελεστών της Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Παιδική, η Εφηβική και η Εκπαιδευτική Γωνιά αποτελούν ίσως τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξης των επισκεπτών της Έκθεσης.
Το Σπίτι Μόνο - Κοραής Δαμάτης
05.04.2016 13:15
Ο Κοραής Δαμάτης, παρουσιάζει την πρώτη συγγραφική δουλειά του, το μυθιστόρημα «Το Σπίτι Μόνο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.