Η Εύα Πυρνοκόκη παρουσιάζει την performance Family στο Thission Lofts για πέντε μόνο παραστάσεις από το

Σάββατο 18/12.

Κατά τον Λακάν, η εικόνα της μητέρας (στην ενήλικη ζωή) είναι η γενεσιουργός δύναμη κάτω από κάθε φιλοσοφικό, θρησκευτικό ή πολιτικό όρο, μια τέλεια αφομοίωση της ολότητας της ύπαρξης.

Στο παραπάνω πλαίσιο μπορούμε να αναγνωρίσουμε την νοσταλγία της ανθρωπότητας για την μεταφυσική χίμαιρα της παγκόσμιας αρμονίας, τη μυστική άβυσσο της συναισθηματικής σύντηξης, την κοινωνική ουτοπία μιας ολοκληρωτικής κηδεμονίας και κάθε ξέσπασμα της εμμονής με τον χαμένο παράδεισο πριν από τη γέννηση ή την πιο σκοτεινή επιδίωξη προς το θάνατο. Ο Λακάν ορίζει την οικογένεια ως «ίδρυμα» που αναπαράγει «τις δομές της συμπεριφοράς και της αντιπροσώπευσης».

Η Εύα Πυρνοκόκη, μέσω  της performance FAMILY, θέτει ερωτήματα που αφορούν την αντιπαράθεση δομής και διάλυσης. Πρόκειται για την οικογενειακή δομή και τη διάλυση που προκύπτει μέσα από μια δραματική μετάβαση: το θάνατο της κοινωνικής κηδεμονίας και την αποστροφή του κάθε ατόμου προς την αποκοπή του από τον ομφάλιο λώρο της υπαρξιακής του αβύσσου.

Η performance FAMILY παρουσιάζεται στον ισόγειο χώρο του Τhission Lofts. Οι θεατές κινούνται ανάμεσα στους ιδιωτικούς χώρους των performers εξαφανίζοντας τους τοίχους-όρια μεταξύ θεατή-performer και τις χωροταξικές δομές του μέσα-έξω.

Στα δύο επίπεδα του χώρου (ισόγειο και πρώτος όροφος) οι θεατές παρακολουθούν την κινησιολογική και ψυχολογική συμπεριφορά των «μελών της οικογένειας» απέναντι στο «πάσχον σώμα της μητέρας».

Κείμενο: Μαρία Ζερβού
Δημιουργία – Κίνηση: Εύα Πυρνοκόκη
Φωτισμοί: Ηλίας Ποιμενίδης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Graphics: Νίκη Γραμματικογιάννη

Performers: Ανδρονίκη Μαραθάκη, Andrea Dorian Rama, Εύα Πυρνοκόκη,
Κωνσταντίνος Σερελέας, Γιάννης Σιδεράς.