Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

The Ballroom Kings στο Half Note Jazz Club

The Ballroom Kings στο Half Note Jazz Club
Οι The Ballroom Kings από τη Σικελία επισκέπτονται την Αθήνα για να μετατρέψουν για δέκα ημέρες το Half Note σε μια κλασική χορευτική αίθουσα των 50s ...

Αν και φτιάχτηκαν μόλις πριν δυο χρόνια, οι Ballroom Kings από τη Σικελία θεωρούνται ως ένα από τα πιο σπουδαία σουίνγκ και R&B γκρουπ - και ήδη έχουν κατακτήσει μια περίοπτη θέση στην jive σκηνή .

 

Εξάλλου, οι μουσικοί που συμμετέχουν στο συγκρότημα είναι γνωστοί ροκενρολίστες στην ηπειρό μας εδώ και 20 χρόνια! Ο Massimo Rocca - η μία από τις δυο φωνές του γκρουπ - ήταν μέλος του Silver Trio, ενός φωνητικού σχήματος με ευρεία ανταπόκριση στα ‘90’s. Ο μπασίστας Luca Ciriacono και ο ντράμερ Giovanni Ziino είναι έμπειροι ροκενρολίστες ενώ ο πιανίστας Vincenzo Puleo έχει δημιουργήσει μια jive band που συμμετείχε σε μεγάλα ευρωπαϊκά events και φεστιβάλ.

 

Όσο για τα πνευστά (Alfonso Vella βαρύτονο σαξόφωνο, Michele Mazzola άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco τενόρο σαξόφωνο), είναι σπουδαίοι μέινστριμ τζαζ μουσικοί και ξεχωριστοί στο είδος τους. Τέλος, η Ylenia Mannisi, η τραγουδίστρια του γκρουπ, έχει χαρακτηριστική ροκ εν ρολ χροιά και ερμηνευτική attitude.

 

Οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο μοναδικό τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των ‘50’s και ξέρουν πως να εκτοξεύουν το κέφι και τη διάθεσή μας, Jingle Bells με τους φοβερούς Ballroom Kings…!

 

Μassimo Rocca: τραγούδι, Ylenia Mannisi: τραγούδι, Vincenzo
Puleo: πιάνο , φωνητικά, Alfonso Vella: βαρύτονο σαξόφωνο,
φωνητικά, Carmello Sacco: τενόρο σαξόφωνο, Michelle Mazzola:
άλτο σαξόφωνο, Marco Gioe: κιθάρα, φωνητικά, Luca Ciriacono:
μπάσο, φωνητικά, Giovanni Ziino: ντραμς

 

Οι The Ballroom Kings θα εμφανιστούν στο Half Note από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
DIVINAS & Co! για μια Χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση στο Half Note
17.12.2015 17:14
Το εκπληκτικό τρίο των DIVINAS έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Πέμπτη 24 έως και Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Half Note Jazz Club!