Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Πριν την παράσταση ΙΙ

Πριν την παράσταση ΙΙ

Το έργο της Βίβιαν Ιωάννου που ταξίδεψε πριν λίγο καιρό στο Λονδίνο και μάγεψε θεατές και κριτικούς, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να μείνει ολόκληρη τη φετινή χειμερινή θεατρική σαιζόν στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Το έργο της Βίβιαν Ιωάννου που ταξίδεψε πριν λίγο καιρό στο Λονδίνο και μάγεψε θεατές και κριτικούς, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να μείνει ολόκληρη τη φετινή χειμερινή θεατρική σαιζόν στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Μία διευρεύνηση στην ανθρώπινη ψυχή, μέσα από κωμικές, αλλά και τραγικές καταστάσεις. Ένα καρδιογράφημα ανάμεσα στο γέλιο και τον πόνο, την αποξένωση και την απόλυτη έκθεση. Αυτό είναι το έργο της Βίβιαν Ιωάννου, στο οποίο δίνουν ζωή πέντε θεατρίνες, ακροβατώντας πάνω σε ερωτήσεις και απαντήσεις.

Το έργο διαδραματίζεται στο χώρο των γυναικείων καμαρινιών ενός θεάτρου, όπου παρακολουθούμε τις πέντε ηρωίδες στον χώρο εργασίας τους. Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα παρακολουθήσουμε την ζωή μέσα στο θέατρο, πίσω από τη σκηνή , εκεί που η αυλαία είναι πεσμένη και δεν σηκώνεται ποτέ.

Τι γίνεται εκεί; Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι θεατρίνες είναι ιδιότυπες. Ο σκηνοθέτης της παράστασης τους έχει επιβάλλει σκληρούς κανόνες. Όμως καμιά τους δεν είναι απολύτως τυπική με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Η αρχή γίνεται όταν κάποια από τις πέντε ηρωίδες, που έχει παραβεί την απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου, δέχεται μία κλήση που την ενημερώνει ότι ο αδελφός της έχει πέσει θύμα τροχαίου. Αποφασίζει να φύγει. Όμως η πόρτα είναι κλειδωμένη!

Αυτή η κλειδωμένη πόρτα γίνεται το εφαλτήριο για να βγούνε στην επιφάνεια ανομολόγητα πάθη, ιστορίες, ίντριγκες. Ένα μυστήριο πλανιέται γύρω από το πρόσωπο του σκηνοθέτη... Τελικά θα καταφέρουν να σπάσουν τα δεσμά τους;

Πρωταγωνιστούν: Ευδοξία Παπαχρήστου, Βίβιαν Ιωάννου, Όλγα Μωραϊτη, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Μαρίνα Αμανίτη. Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης.

Info
Πριν την παράσταση , της Βίβιαν Ιωάννου
Έναρξη Παραστάσεων: 15 Νοεμβρίου
Διάρκεια Παραστάσεων: 15 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 21:30
Θέατρο Τόπος Αλλού: Κεφαλληνίας 17 Κυψέλη
Ομάδα Ρους, www.roys.gr

Σχετικές ειδήσεις
Το «Πιτσιμπούργκο» επιστρέφει στην Πάτρα και στο θέατρο act
12.12.2016 12:37
Μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς και δύο χρόνια τώρα, όπου και αν παίχτηκε (Αθήνα, Πάτρα, Χανιά, Χίο, Λάρισα), σημείωσε απανωτά sold-out, επιστρέφει στην Πάτρα έπειτα από απαίτηση του κοινού για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 12 και στις 13 Δεκεμβρίου.
31.10.2016 17:20
Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των παραστάσεων από το κοινό και τους κριτικούς "Tο ‘21" του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει ανανεωμένο. Από 31 Οκτωβρίου δίνεται ξανά η ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει την παράσταση αυτή, καθώς επιστρέφει δυναμικά στο Θέατρο Πορεία. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί».
Η Κατερίνα επιστρέφει για 3η χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
27.10.2016 15:31
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές μέσα σε τρεις 3 εβδομάδες, επιστρέφει στην Αθήνα για 3η χρονιά, από τις 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Phone home: Μία θεατρική παράσταση σε Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο
20.09.2016 17:32
Τρία θέατρα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο) δημιουργούν μια κοινή σπονδυλωτή παράσταση, η οποία παίζεται την ίδια στιγμή στις τρεις πόλεις, με τους θεατές κάθε θεάτρου να βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας.
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.